20 år för 1 cm, klarar du det?

Såg ett TV program kring fransmannen som i 20 år tränade målinriktat för att om möjligt slå Bubkas rekord på 6 m 15 cm i stavhopp. tidiga morgnar, dagligen eftermiddagarna upptagna och träning oavsett väder. I 20 år…

Genom att träna länge så blir en superatlets rörelser som i början behöver tänkas fram en automatisk reflex. Detta sker genom hjärnans plasticitet. Det som sinkar en rörelse, det logiska tänkandet försvinner bort och rörelsen blir en reflex. Det är det som skiljer Zlatan från en division ett spelare. Kroppen vet vad den skall göra och det går fort. På samma sätt så är det mentala viktigt i all sport och all försäljning. En tyngdlyftare lyfter först mentalt och sen fysiskt. Visualisering triggar enligt MEG (magnetröntgen) hjärnan i vissa delar av hjärnan. Först nollställs onödiga områden som vid meditation, sen fokuserar hjärnan och levererar.

Detta gäller givetvis säljare också. Att visualisera och se sig få ett ja är viktigt i förmågan att få till ett flow. Hur laddar du din hjärna. Hur mycket tränar du försäljning för att nå förmågan att fokusera och skapa framgång? Hur är din uthållighet. Stannar du och sliter med ett prospect 1,2,3 år? Alla prospect är möjliga det är bara en fråga om när.

Försäljning i fokus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *