H&M, Brothers och Dressman

Att vara med tonåringar innebär att man ibland skall handla fokuserat. Då jag möter bra service och sälj kan jag bli exalterad och få med mig lite onödiga saker. Ikväll skulle jag hänga in två kostymer i garderoben och insåg att det var fullt. Jag borde snarare åka till stadsmissionen med några som hängde där. Mitt beslut efter noga övervägande var att åka tillbaks till SKHLM och lämna tillbaks plaggen.

Först in på H&M, där det var en hel del liv och rörelse, för att returnera en kostym av ett lite ungdomligare snitt. Trevligt bemött när jag väl kommit fram i kön. Jag påpekade att 14 dagar hade passerat. Det går bra du får ett tillgodo kort… Enkelt och professionellt. Varorna hade dessutom handlats i Liljeholmen. Skönt. Jag fortsätter med glädje att handla i deras butiker, trots att det är svårt att få killarna att shoppa här, lilltjejen trivs bättre.

Vidare går jag målfokuserat till Brothers. Här är det ont om människor en person i butiken. Jag går fram till kassan och lyfter samma utmaning. Nämner att 14 dagar passerat. Då sker en härlig förändring. Ögonen smalnar. Varenda söm på kostymen inspekteras, speciellt längst ned på byxorna. Rösten höjs lite och uttalar du vet att det här inte funkar. Du borde titta noggrannare på kvittot. Du köpte ju den här varför vill du inte ha den? Tillslut eftersom jag utbildar i förhandlingsteknik och inte bemöter alla dessa påhopp utan bara tyst tittar på honom under denna maktdemonstration och hummar. Tillslut ger han med sig, uppfatta ger han med sig. Han säger bara för den här gången gör jag ett undantag. Jag känner mig illa tillmods och sticker in kortet i terminalen. Jag får fylla i mina kontaktuppgifter och får knappt ett hejdå som avsked. Oj vad jag kände att Brothers inte var lika poppis längre. Där vill ju då mina killar handla och vi brukar handla en hel del. fast nu lutar det åt att hitta nån annan butik och antagligen annan kedja framöver.

OK jag fick lämna tillbaks kostymen men… Jag går vidare till dressman för att byta färg på flugan åt sonen som vill matcha sin flickväns kläder på skolavslutningen. Här möts jag av en kvinna som möter mig med ögonkontakt samtidigt som hon står och diskuterar med en kund som skall avsluta ett köp. När det är min tur, följer hon mig till flugorna och färgmatchar näsduk och flugor. Jag skickar bild till sonen och väntar på svar, då frågar hon mig om det är ok att ta betalt av nästa kund. Sen tar vi ett varv till och hittar nya alternativ. Det slutar i ett smidigt byte mer än 14 dagar efter inköp då Dressman har fler dagar öppet köp. Avslutningen blir också bra då frågan om strumpor dyker upp hur naturligt som helst. Samtidigt som hon frågar om jag vill ha en mindre påse till flugan. Hade en gammal kostympåse. Dessutom tackar hon för att jag gått med den stora Dressman påsen och gjort reklam. Med några ord och lite glädje så löser hon och lyfter min shopping upplevelse. När jag frågar hur länge hon jobbat så är det inte ens ett år. Fast hon gillar det för här får man kämpa lite i säljet. Hon hade en bakgrund från bland annat Mc donalds som är en bra säljskola. Dressman rekommenderar jag.

 

Vad kan vi lära oss av denna lilla berättelse? Jag skulle säga. Kunden i fokus i alla lägen. Samtala i organisationen kring hur ni ser på kunden. Vad innebär det att vara kund hos er? Oavsett vart i köpprocessen man befinner sig. En väl hanterad kund är en kund som genererar affärer till verksamheten.

IMG_9345

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *