Sara sjöström visar var skåpet skall stå

Det är så härligt att se dessa kvinnliga simmare som kliver fram. Där är det ingen som svamlar och tycker att män är bättre. Idag den 4 december levererar hon ett guld igen, hon är helt enkelt bäst! Vad skulle Sveriges simlandslag vara utan dessa ambitiösa, uthålliga och starka kvinnor? de skrattar de ler de är trevliga och de levererar. Galet vad vi män har att lära oss där. Det samma gäller också detaljhandeln där jag arbetar mest hela dagarna. Idag dök jag in i en klädbutik som arbetade med Whyred kläder. Först höll en av de två expediterna sig på avstånd. Sen när jag gick till provrummet gjorde hon det hon skulle göra. Undersökningar visar att försäljning när kunden är i provrummet ökar genomslaget kraftigt och ökar snittköpet.

Hon klev in och undrade om jag hade sett den snygga jackan. Hon tog fram den lite lugnt. Sen kom det underbara hon undrade varför ingen hade köpt den flera hade provat men det var ju inte säsong nu förstås, men i vår… eller utomlands.

När jag ramlar runt i detaljhandeln upplever jag kvinnliga chefer och medarbetare som mer professionella och trevliga. När jag i mina utbildningar får ge dem lite verktyg för tydlighet och kommunikation så blir de vinnare. Det händer ofta att de tvekar på sin kompetens och jobbar som galningar, de fastnar i manshiearkier. Jobba hårt är det som gäller… Det handlar om att GÖRA RÄTT SAKER inte att göra saker rätt. Delegera, målstyra, följa upp och dra lärdomar är det som det handlar om.

Till råga på allt var säljaren gravid. Jag gav henne mitt visitkort och sa att jag kan skicka vidare hennes namn när hon vill tillbaks till butikslivet. Bra säljare skall vi ta hand om, värna om och utveckla genom att skapa medarbetare som är minst lika vassa som oss själva. Eller som en butikschef från Partille sa igår på en utbildning jag höll, mitt mål är att vara sämst. Fundera på den, om man själv är rätt så bra efter en 25 år i butik förstå hur grym den butiken kommer att bli!

Så satsa på kvinnliga säljare och chefer i detaljhandeln. Vill ni vässa dem så satsa på utbildningar.

IMG_9345

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *