Paketutlämningarna svämmar över, God Jul!

Piip Piip,

det plingar till i telefonen det femte påminnelsemesset på lika många dagar. Kom och hämta ditt paket. Ja,ja men det kommer fler tänkte ta alla samtidigt ;). Det syns att årets julhandel har gett de som tagit på sig uppdragen med paket en ny dimension. Att hantera detta ökade flöde av paket ställer krav på att rutinerna och processerna fungerar. Likaså bemanningen. Det kan bli kostsamt om vi inte samtidigt ökar volymen i säljet och konverterar besökarna till kunder. Här borde mersäljet vara ett måste i uppladdningen inför julhandeln. Hur skall vi i butiker och annat, exempelvis min lokala Ica, Videobutik och Kiosk lyckas konvertera dessa potentiella kunder som kommer in? Hur vore det med ett förslag om en uppesittarelott när jag hämtar mina paket idag?

Vi får se hur det utspelar sig. Jag hoppas att alla tänker till både kring hur skall min butik kunna erbjuda e-handel och om jag gör det, hur skall mina lådor se ut? dessa marknadsföringskanaler i juletid. Kanske skall jag skicka ut välstripade paket, eller tom bärkassar till ”postutlämnarna”.

Hoppas ni alla butiker och handlare är nöjd med julsäljet. Vi har 24 timmar kvar innan de flesta slår sig till Ro med lunch och Kalle Anka. Låt oss göra dessa sista kassor till magiska. Nu kör vi så det ryker. Vi hörs igen i mellandagarna.

God Jul på er alla där ute! Niclas 😉

jultomten-med-leksaker-20706

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *