Motivation handlar om inre drivkraft

Ofta stöter jag på chefer som ser det som en stor utmaning att motivera sina medarbetare. Jag brukar säga att det handlar om att inspirera och hjälpa medarbetarna att tydliggöra och hitta sin egen motivation. Motivation handlar om inre drivkrafter. Det jag går igång på det händer.

Jag vet för jag sliter enormt med detta just nu. Att höra läkare mm säga att ta det lugnt, hitta tillbaks långsamt medans kroppen vill köra 110% är tålamods påfrestande. Att lägga sig ned och göra en meditativ kroppsscanning för att sedan några minuter senare ha en hjärna som exploderar av kreativitet och vill massor är både skrämmande och kul. Min sjukdom har lärt mig att lägga fokus på tydliga mål och prioritera hårt för att nå dessa. Både emotionella och resultatorienterade mål.

Så vad är nycklarna som jag som chef och ledare skall leta efter i mitt uppdrag med medarbetarna. Vad skapar en prestationskultur som levererar och har hög energi och välmående i gruppen. Jag ser följande som viktiga dessa lyfts av Daniel Pink i boken drivkraft.

Tala inte om vad medarbetaren skall göra i en to do lista, tala om vad du förväntar dig att hen skall uppnå, målet. Till låt självledarskap och självstyrning. Låt medarbetaren själv få bestämma hur hen skall genomföra sina arbetsuppgifter. Tänk på ditt ordval använd inte tvingande uttryck som måste utan använd jag vill istället.

Skapa en utvecklande miljö där reflektion, ERFA utbyte och lärdomar delas. Utmana medarbetarna att testa sina trygghetszons gränser. Låt medarbetarna ha en känsla av vi är vinnare. Låt alla som vill deltaga få känna att de gör framsteg och utvecklas. De som inte vill vara med… Prata med dem, samtala och för dialog. Ge feedback och följ upp.

Varför gör jag det jag gör? Att finna mening med det jag gör. Life of Brian,  meningen med livet är inte så illa ändå. Vet jag vad jag gör och det ”högre syftet” så bidrar det till ökat engagemang och motivation. Kommer att tänka på berättelsen om Kennedy som kommer gående i en gigantisk hangar i Houston på mitten av 60-talet. Kennedy går fram till en man som sopar mitt i hangaren sent på kvällen och frågar vad gör du? Svaret visar på förståelse, ”Jag sätter en man på månen”!

De fem verben, Kan, Vill, Vet, Får och Bör jag göra detta är ett bra stöd i ledarens kommunikation till medarbetarna. Ha en bra dag och inspirera till stordåd.

Kundfokus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *