Riktig försäljning mäts i slitaget på sulorna

Jag älskar solen, en kall öl med en vän och försäljning. Riktig försäljning är vacker när man springer på den. Satt och pratade lite under ett frukostmöte och lyssnade till hur säljaren pratade. Hon representerade thaimiddag.se. När hon sökte upp företag så satsade hon på att bearbeta hela portuppgången och under veckan mer av gatan. På så sätt kunde hon följa upp genom att bara droppa in, hälsa i receptionen eller bara le och vinka. Som säljare kan vi inte jaga allt, och affärerna kommer inte av sig själv. Man får inte affärer. I vissa branscher och med vissa kompetenser fungerar reaktiv försäljning och att tvinga marknaden att söka upp säljaren. Absolut, men det är inte lika roligt där gäller det att jobba med sin prisbild och sociala närvaro. Socialt måste en riktig nasare (ett vackert yrke enligt mig, baktalat och hånat men ändå många människors levebröd, utan försäljning stannar sverige) också lägga tid. En professionell säljare vet att hen måste prioritera. Skall jag sälja luncher till företag så har jag inte råd att vänta på att de hör av sig. Jag behöver stråla av det jag erbjuder, jag skall vara erbjudandet. Vilket värde får kunden? Jo mat, rätt mat, god mat, mer tid för kärnverksamheten, möjligheten att lägga tid på det som för kunden närmare målet.

 

Tänk efter vilket värde du erbjuder och strukturera sen ditt sälj, det går inte att jaga alla. Välj dina prioritetskunder och titta på hur du kan nå dem och var de befinner sig. Har du en enkel tjänst som passar alla typ bemanning och rekrytering så är det bara att ta gata för gata, kvarter för kvarter och bli säljaren som kunderna känner igen. Ät på lunchrestaurangerna, gå på AW i kvarteret och om det går flytta dit. Ju mindre restid desto mer säljtid.

Så fortsätt att sälja alla därute och inspirera andra säljare. Försäljning är en konstart, någonting vackert och nåt som har traditioner. Jag började sälja lotter och jultidningar när jag var 10 år och sen dess är jag fast. Att få möta människor är helt underbart, även om jag inte säljer så utvecklas jag som människa. Kanske har jag även i säljmötet inspirerat den andre att göra saker annorlunda och bättre, kanske tjänar de mer eller blir mer framgångsrika. Anställer nya, skänker pengar till godhjärtade ändamål eller bara förbättrar förutsättningarna för medarbetarna.

jag älskar försäljning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *