Prinsbröllop med flaggviftning ropar försäljning

13 juni 2015 vaknar ett soligt stockholm upp med förväntningar kring ett annalkande bröllop. Många klär sig fint och letar kanske idag fredag efter kläderna att bära på denna minnesvärda dag. Turister har rest in och passar på att shoppa idag för att ladda för imorgon. Stockholmarna letar upp sina favoritplatser för att se, facebooka, instagramma och vifta med flaggor. Flaggor ja, detta kommer det att säljas mängder av i olika storlekar, den smarta handlaren har de senaste veckorna erbjudit detta som en kassa linjevara för kunderna. Denna helg är det inte bara i gamla stan som de stenklädda gränderna är överhopade med flaggor och Sverige attiraljer. Detta kommer att finnas i varje gathörn längs kortegevägen, om vi har en stad av företagare som vill öka på marginalerna i helgens kassor.

För detaljhandel handlar om fingertoppskänsla och förståelse för marknaden. Att agera med en omställningsförmåga och kreativitet skapar framgång. Beroende på vad som händer i omgivningen så anpassar vi oss till detta. En utmaning för kedjebutiker som har en tydlig bild av hur det skall se ut men inte omöjligt. Säljarna tillsammans med butikschefen styr kunderna, frågorna vi ställer, hur vi tar kontakt och vad vi väljer att skylta upp och exponera.

Handlare har ofta en stor erfarenhet av hur saker och ting skall vara men har inte fått hjälpen med kommunikativa ledarverktyg. Skräck exemplet är butikschefen som till två av sina anställda säger ”gör väggen med skor mer säljande” och går därifrån. Säljande? Färg? Pris? Skylt? Mer visningar? Mindre? Annat? Salesoogle hjälper butikschefer att få ihop sina kunskaper och lyckas förmedla dessa till medarbetarna.  När de vet vad de skall göra och får göra så räcker det, sen löser de hur de gör det. En butikschef som ser prinsbröllopet på TV och får se sin butik i rutan med en hink med flaggor med skylten ”Fira med Sofia och Prinsen 49SEK ler nog lite extra i sitt handlarhjärta.

Njut nu av helgens försäljning och till söndagens skurar kanske paraplyerna skall vara lättillgängliga igen.

IMG_8804

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *