Våga släppa saker och ta hand om dig

Var hittar vi framgångsrika och lyckliga säljare? Kanske lättare att säga vad som inte kännetecknar dem och i vilka miljöer de sällan syns.

De kommer inte att hänga runt negativa människor

Gnällare är dåliga nyheter eftersom de kommer att vältra sig i sina och andras problem och misslyckas med att fokusera på lösningar. De vill att folk ska falla in i deras gnällande så att de kan må bättre själva. Människor känner ofta av en press till att lyssna på gnällspikar eftersom de inte vill ses som känslokalla eller oförskämda. Fast det finns en tunn linje mellan att ha ett sympatiskt öra och sugas in i deras negativa känslospiral. Du kan undvika att dras in endast genom att sätta gränser och distansera dig själv när det behövs. Tänk på det här sättet: om en person rökte, skulle du sitta där hela eftermiddagen och inandas rök passivt? Du skulle troligen distansera dig, och du bör göra samma sak med Gnällare. Ett bra sätt att sätta gränser är att fråga Gnällspiken hur de avser att lösa ett problem. Gnällspiken kommer då antingen lugna sig eller styra samtalet i en merproduktiv riktning. Jag brukar säga att jag undviker att dricka kaffe med nån som inte ger energi. Gnällig smittar som en löpeld i en organisation.

De kommer inte att vara förbannade länge

De negativa känslor som kommer med att älta ilska och agg är en stressreaktion. Bara att tänka på händelsen som påverkat oss skickar kroppen till ett kamp eller flykt läge. När ett hot är överhängande, är denna reaktion avgörande för din överlevnad, men när ett hot är gammal historia, håller din stress på och härjar i kroppen och kan få förödande konsekvenser för hälsan över tid. I själva verket har forskare vid Emory University visat att om vi tillåter stressen att ta överhanden bidrar det till ett högt blodtryck och hjärtsjukdomar. Att lära sig att släppa och inte älta aggressioner kommer inte bara få dig att må bättre nu men kan även förbättra din hälsa framgent.

Var selektiv med dina JA!

Forskning bedrivs vid University of California i San Francisco visar att svårare att du har att säga nej, desto mer sannolikt är det att du upplever stress, utbrändhet, och till och med depression. Att säga nej är verkligen en stor utmaning för de flesta. ”Nej” är ett kraftfull ord som man inte ska vara rädd för att uttala. När det är dags att säga nej, säg Nej! Undvik fraser som ”Jag tror inte att jag kan” eller ”jag är inte säker.” Att säga nej till ett nytt åtagande hedrar dina befintliga åtaganden och ger dig möjlighet att framgångsrikt uppfylla dem.

De kommer inte att Älta Problem

Vart du riktar din uppmärksamhet avgör ditt känslomässiga tillstånd. När du fixerar på de problem som du står inför så skapar du och förlänger negativa känslor och stress, vilket hindrar prestanda och resultat. När du fokuserar på åtgärder för att bli bättre själv och lösa din situation, då skapar du en känsla av personlig effektivitet som producerar positiva känslor och förbättrar resultatet. Framgångsrika säljare kommer inte att uppehålla mig vid problem eftersom de vet att de är mest effektiva när de fokuserar på lösningar och proaktivt beteende.

Hur är din inställning i vardagen? Kontakta gärna Salesoogle för målstyrd coaching.

Fokus på framgång

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *