Lalla eller driva företag, vårbudgeten på plats

Pressen fylls med analyser och tyckanden kring budgeten. Hur ser det ut när ni presenterar er företagsbudget, får den samma mediala genomslagskraft på företag och i medarbetarnas lunch diskussioner? Att skapa ett intresse för hur det går för företaget och var tillväxt och kostnader härstammar ifrån skapar delaktighet och ansvarstagande. Våga informera och workshoppa kring detta med medarbetarna för att skapa förankring och förmågan att accelerera när konkurrenterna får driftstopp i verksamheten.

Fast tillbaks till budgeten, 23 av Sveriges 26 största företag grundades 1853-1953. Detta är osedvanligt tydligt. Var kommer tillväxten för företaget Sverige? Mina tonåringskillar skulle säga att det är mer lönsamt att lalla än jobba, kontra arbetsinsatsen. Så länge det finns Wifi och CS så är man ju hemma och det löser sig, det kommer ju även att finnas där det är riktigt billigt att bo framöver. Hur ska vi skapa en drivkraft i Sverige för att skapa jobbtillfällen och storbolag? Eller bara många småbolag med 1 anställd ytterligare. Det är väl där skon klämmer, hur ge möjlighet att utveckla mindre bolag så att arbetstillfällena kan skapas.

Jag älskar försäljning och ser det som min hobby och intresse att tänka och agera försäljning. Var på en business frukost för företagare i Botkyrka/Salem nu på morgonen och lyssnade lite på hur olika individer framhäver sig själva. Jag slås över rädslan många har till försäljning. Allt för många konsulter bankar i oss att det handlar om antal möten och att jaga, jaga, jaga. Det handlar snarare enligt mig om kärlek till det du gör, passion. Företagare brinner oftast för något, sin produkt eller tjänst. Försäljning handlar om att tala om just detta på ett strukturerat och tydligt sätt. Här kan jag gärna hjälpa till, det är det jag går igång på. Vad gäller regeringen och budgeten, så skulle en satsning på säljutveckling i Sveriges 500 största bolag räknas hem samma budgetår. Ge mig uppdraget och 6 dagar med säljkårer och säljledning hos dessa så kommer tillväxten och arbetstillfällena att skjuta i höjden. Alla eventuella vallöften kommer att mötas. Fast att tänka utanför boxen och göra det enkla är inte alltid gångbart. Hellre satsar vi på utredningar, delegationer och stödåtgärder istället för att utveckla företagen och individerna till proaktiva och framgångsrika skattebetalare.

Vill nån diskutera försäljning eller affärsutveckling och ledarskap så tveka inte, RING!

Vårbudgeten

Gilla gärna Salesoogle på Facebook för de senaste inläggen från tidslinjen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *