Presentationsteknik ger affärer

 

Ville bara blogga lite om hur jag brukar lägga upp en presentationsteknik utbildning för säljare.

Innehållet i mina workshops fokuserar på praktisk testning av säljarnas egna kundpresentationer och erbjudanden. Här gäller det att prova, få verktyg, reflektera och prova igen.Ett antal frågor täcks in i de verktyg och tips och tricks som gås igenom, exempelvis: Hur skapar jag presentationer som går fram? Argumentation, invändningsbehandling och effektiva och slagkraftiga offert presentationer. Att få kunden från Nja till JA.

Vi arbetar med videokamera och flera feedback omgångar under dagen. Improvisation, visualisering och användande av material och utrustning för genomslag i presentationerna prövas och diskuteras. Deltagarna coachas utanför sina trygghetszonen för att utvecklas och få insikt om sin potential. Utbildningen kan liknas vid Fame factory – där styrkorna (guldkornen) lyfts fram dvs de som ger snabbast ROI. De mer långsiktiga utvecklingsområdena rekommenderas aktiviteter sättandes en personlig målplan.

Mål med dagen är: Att öka förmågan att skapa presentationer som kunderna minns. Att identifiera sina styrkor och växa i rollen som säljare vad gäller slagkraftiga offert presentationer. Att bli ihågkommen när beslutet skall fattas. Besluten i komplexförsäljning fattas när säljaren lämnat rummet. Att via användande av ord, röst och kropp skapa en tydligare bild av Säljarens erbjudande i samtliga säljmöten.

Förväntat resultat: Ökad genomslagskraft på offerter om presenteras för kund. Ökad relation och förtroendenivå hos befintliga kunder. Utvecklande av säljarens personliga säljpresentation. Feedback på direkt genomförande i ”skarp” kundcase situation. En säljorganisation med säljare som trimmat sina säljpresentationer genom gruppens och Salesoogles feedback och coachning.

En bra körning är en två dagar med personlig återkoppling på kvällen dag1, En uppföljningskörning 4 veckor efteråt där alla få en ytterligare duvning är bevisat värdefullt för deltagarna och företaget.

Jag har även ett gediget material för presentationsteknik och olika verktyg för olika situationer både privat och professionellt som skapar värde i utbildningen. Kontakta gärna Salesoogle för en vidare diskussion om upplägg och ett förutsättningslöst första möte.

 

Kommunikation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *