Effektiva möten

Vad är ett effektivt möte?

Effektivare möten handlar bl a om hur man kan spara tid genom att bli medveten om hur, när och varför man anordnar möten och vilka olika metoder det finns för att göra mötena effektivare.

Ett bra möte är lagom kort, ger alla möjlighet att bidra med fakta, erfarenheter och syn- punkter, präglas av öppenhet, kreativitet och ett visst mått av struktur, samt når fram till tydliga och meningsfulla beslut.  

Ett tydligt syfte och mål 

Det första steget är att sätta målet och besluta vem som skall deltaga och vad de förväntas bidra med. Jag brukar dela upp effektiva möten i vad som skall göras före, under och efter mötet. 

Mötesspelregler

Att alla som deltar på mötet vet vad som förväntas av dem är A&O. Sätt de grundläggande spelreglerna för företagets möten och förankra detta inledningsvis i mötet. Klassiska punkter är komma och sluta i tid, bidraga, respekt och inga ringande telefoner. Fokus på agendan med etablerade spelregler skapar effektivare och mer motiverande möten.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *